Френската полиция е задържала десет български граждани по подозрение в организиране

...
Френската полиция е задържала десет български граждани по подозрение в организиране
Коментари Харесай

Франция задържа 10 българи, организирали просяци в Тулуза

Френската полиция е задържала 10 български граждани по съмнение в образуване и експлоатиране на други българи, които били принуждавани да просят по улиците на Тулуза. Това заяви спецпрокуратурата, която също работи по случая. Във Франция били открити над 30 българи, които са станали жертви на незаконната група. Повечето от тях са хора с физически увреждания. Те са събирани от България, най-вече от села от регионите на общините Долни Дъбник и Искър.

Спецпрокуратурата работи по следствие против незаконно съдружие, работило в България и чужбина. В хода на делото от дирекция " Международно съдействие "  е получена информация, че управляващите във Франция в това време са открили нелегално населено място с към 150 поданици, самонастанили се във краткотрайни постройки в региона на стадион " Муниципал "  в Тулуза. Тези хора се занимават с милостиня, изяснява спецпрокуратурата. Българските управляващи са осведомени, че в Париж е открита проведена незаконна група, занимаваща се с трафик на български жители за Франция за милостиня в Тулуза.

По делото са събрани доказателства и за набиране и превозване на обособени лица за да бъдат употребявани за полова употреба, добавя прокуратурата.

От събраните доказателства по делото, водено във Франция, се открива съпричастността на петима българи, за които и по българското следствие има доказателства, че участват в проведената незаконна група за трафик на хора за милостиня във Франция от 2015 година Досъдебното произвеждане е трансферирано във Франция и петимата са наказани в Тулуза, гласи още известието на държавното обвиняване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР